Geplaatst op

Paardners (Friesland)

Een pure samenwerking met je paard

Wat onwijs leuk dat je benieuwd bent naar wie ik ben. Ik ben Bianca Sjaardema van Puur Paardners en mijn bedrijfsnaam zegt eigenlijk al waar ik voor sta: een pure samenwerking tussen mens en paard. Waar ik mij voornamelijk op richt is communicatietraining, angstcoaching en duurzame training van paarden. Daarnaast kun je mij inschakelen voor aankoopbegeleiding (horsedating). 

Hoe ben ik gestart met Puur Paardners? 
Jaren geleden kocht ik mijn eerste eigen droompaard. Ze was een jonge merrie van 3,5 jaar en we hadden meteen een goede klik. Het voelde goed, zij was het paard uit mijn dromen. Bij thuiskomst veranderde mijn droom in een nachtmerrie. Werkelijk alles ging anders dan ik mij had voorgesteld. Ze liep mij omver, ze was niet te houden met wandelen, borstelen vond ze niet leuk en bekappen was een drama. Er klopte iets niet, maar wat dan? Na twee jaar van diverse bezoeken aan klinieken bleek dat er inderdaad iets niet klopte. Ze had een erfelijke aandoening aan haar halswervels waardoor ze in de toekomst niet geschikt zou zijn als rijpaard. Bovendien zorgde de aandoening ervoor dat ze hoofdpijn had en hierdoor raakte ze logischerwijs snel in de stress. Mijn wereld stortte in. Hoe kon dit nu gebeuren, want ze was toch nog jong? Helaas kun je niet alles weten en ook niet voorkomen. Wat je wel kunt doen is je paard leren te begrijpen en problemen vroegtijdig signaleren.  

Gracia is al een aantal jaren met pensioen en ze leeft rustig in ons paddock paradise bij mijn andere twee paarden. Gracia heeft mijn ogen doen openen. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van paardengedrag, communicatie en revalidatie (duurzame training) en ik blijf mij bijscholen. Dankzij haar ben ik deze weg ingeslagen en kan ik nu vele andere combinaties verder helpen naar een pure samenwerking. 

Over bitloos trainen
Mijn paarden train ik bitloos. Dit is een aantal jaren geleden ontstaan omdat ik merkte dat mijn merrie Bam het veel prettiger (en leuker) vond om zonder bit te trainen. Elk paard is anders, maar als jij graag de overstap wilt maken naar bitloos grondwerk of rijden dan begeleid ik je graag hierin. je kunt bij mij terecht voor werken in vrijheid (werken met lichaamstaal en op energie), grondwerk, effectief longeren zonder hulpteugels, werken aan de hand en rijden. 

Angstcoaching
Heb je een enge situatie meegemaakt met je paard en heb je angst gekregen voor je paard? Ik help je graag om het vertrouwen weer terug te vinden.  

Loop jij op dit moment tegen problemen aan met je paard of wil je graag een betere samenwerking met je paard? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen! 

Naam: Bianca Sjaardema
Bedrijfsnaam: Puur Paardners
Adres: Sjoerdastrjitte 27, 9061 CT Gytsjerk (Friesland)
E-mail: hallo@puurpaardners.nl
Website: www.puurpaardners.nl