Geplaatst op

Janine Oosterkamp

JANINE OOSTERKAMP uit APELDOORN

Janine is osteopaat en geeft bitloze rijlessen. Deze combinatie is ideaal!

Even voorstellen…..

“Ik ben Janine Oosterkamp en vertel graag wat meer over mijzelf en wat ik doe.

Ik ben osteopaat voor paarden en geef rijlessen, vooral bitloze rijlessen. Ik rij zelf ook bitloos en ben ook zeker niet van plan nog ooit weer een bit te gebruiken. Het allerbelangrijkste vind ik de omgang met het paard en het vriendelijke rijden. Ook mensen die graag overstappen van bit naar bitloos rijden help ik graag.

Bitloos promoot ik graag, maar wanneer er ruiters zijn die geen intentie hebben om zonder bit te gaan rijden, maar wel heel graag zo vriendelijk mogelijk willen rijden, dan zijn die net zo welkom bij mij. Ik ben geen zwart-wit denker.

De combinatie van rijles geven en osteopathie is ideaal. Omdat ik ook osteopaat ben, bekijk ik het paard anders. Mede dat overtuigt en versterkt mijn gevoel in het bitloze rijden.
In mijn werk vind ik ontzettend veel problemen bij paarden vanuit het tongbeen. Dat tongbeen zit op veel cruciale punten verbonden waaruit weer lichamelijke ongemakken voort vloeien. Het bit heeft natuurlijk hier grote invloed op. Echt wel iets om heel bewust mee om te gaan dus.

Ik woon in Apeldoorn en kom bij de mensen op stal of thuis om rijles te geven of te behandelen.
Elke werkdag start met een enorme drive. Werken is voor mij iedere dag weer een feestje!”

Wil je graag nog meer weten dan kun je een kijkje nemen op haar website

www.helpmijnpaard.nl of via facebook www.facebook.com/helpmijnpaard