Kaakgekruist

Dit hoofdstel heeft de volgende kenmerken:palona

  • Kaakgekruist hoofdstel
  • Druk op neus, kaken en nek
  • Aansnoer-effect
  • Teugels aan de zijkant van het hoofd

Wat gebeurt er als je de druk opbouwt?

Je teugels hebben contact met de kaakgekruiste verbinding. Op het moment dat jij druk opbouwt op je teugels ervaart je paard druk op zijn neus, wangen en nek.

Dit hoofdstel heeft de meeste controle over het hele hoofd, omdat hij op meerdere punten op het hoofd druk geeft. Je neemt het hele hoofd als het ware in een ‘houdgreep’. Ondanks deze wat negatieve term is het wel heel goed om je te realiseren dat de druk die je opbouwt over een heel groot oppervlak verdeeld wordt en dat is bij de andere systemen aanzienlijk minder.

Waar moet je op letten?

Het allerbelangrijkste waar je op moet letten als je kiest voor een kaakgekruist hoofdstel is of deze een goeie release geeft! Als jij druk hebt opgebouwd op het hoofdstel d.m.v je teugels en je haalt de druk van je teugels dan moet dit per direct merkbaar zijn voor je paard. Dit is helaas lang niet bij alle kaakgekruiste hoofdstellen het geval!

Ons  advies: kies voor rondgenaaide leren bakstukken!

TIP: Mocht je in een hoofdstel geïnvesteerd hebben die geen goeie release geeft dan kan je bij ons losse rondgenaaide bakstukken bestellen voor € 19,95 

Dan is het nog belangrijk om te weten dat er paarden zijn die niet tegen de druk op hun nek kunnen en daar tegen protesteren. In dat geval kun je óf een neusbontje over het kopstuk plaatsen waardoor de druk afneemt óf voor een ander systeem kiezen.

Er zijn ook paarden die überhaupt niet tegen zoveel verschillende drukplekken op hun hoofd kunnen, ook dan zul je voor een ander systeem moeten kiezen.

Waar kun je deze hoofdstellen kopen?

Er zijn diverse merken beschikbaar, wij hebben onze webshop gevuld met ons favoriete merk FRA


Deze hoofdstellen hebben onze voorkeur als je kiest voor een kaakgekruist systeem, omdat zij de beste release geven.

FRA Abbey (klik voor meer informatie)
FRA El Camin (klik voor meer informatie)