Waarom bitloos?

Het eerste woord waar de meeste ruiters aan denken bij bitloos is “paardvriendelijk”.

10264930_10200209933647549_2645750036061015376_nDat is een vooroordeel die wij graag eerst de wereld uit wil helpen. Bitloos betekent niet per definitie dat het paardvriendelijker is. Een harde ruiterhand kan met een bitloos hoofdstel net zoveel kwaad doen als een hoofdstel met bit. Een harde ruiterhand brengt namelijk altijd pijn teweeg bij het paard, bit of geen bit! Een goede ruiter bestuurt en controleert zijn paard met zijn houding en zit, niet met zijn handen.

We weten wel dat een paard zonder een bit in zijn mond makkelijker kan ontspannen, maar het is niet het doel van deze website om daarover in discussie te gaan. Meer informatie over onderzoeken die gedaan zijn naar het gevolg van een bit in een paardenmond kun je vinden op www.bitlessbridle.com

Het doel van deze website is om je te informeren over de verschillende bitloze hoofdstellen en als je niet geïnteresseerd was geweest in bitloos paardrijden dan was je ook niet op deze website terecht gekomen, toch?

Het eerste woord dat bij ons opkomt als wij aan bitloos paardrijden denk is … vrijheid!

Bitloos paardrijden staat voor ons voor de ultieme vrijheid, het betekent dat we voor 100% een team vorm met onze paarden, dat we op elkaars kleinste signalen reageren en dat we geen dwang middelen nodig heb om hem te controleren. Dat onze samenwerking gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en begrip! Iets wat iedereen wil, toch?