Hoe kies je?

Hoe meer controle je hebt over het hoofd van je paard, hoe “veiliger” het hoofdstel is.  Het gevoel van veiligheid is heel belangrijk, het zorgt er namelijk voor dat je ontspannen kan blijven rijden. Als je de stap van bit naar bitloos te groot maakt dan geeft dit jou een onveilig gevoel. Een onveilig gevoel zorgt ervoor dat je gespannen op je paard zit en spanning staat bijna garant voor ongelukken. Spanning bij jou zorgt voor spanning bij je paard, maak de eerste stap dus niet te groot en kies een hoofdstel dat jou een veilig gevoel blijft geven.

Je paard heeft natuurlijk ook iets in te brengen in jouw keus voor een bitloos hoofdstel. Er zijn paarden die niet tegen druk op een bepaalde plek op hun hoofd kunnen en daar tegen in protest gaan wat nou juist niet de bedoeling is. Wij zullen je per systeem precies uitleggen waar deze druk geeft op het hoofd, zodat je weet wat de eventuele gevolgen kunnen zijn.

Het gaat om het gevoel dat de optoming jullie allebei geeft!

En dan zijn er natuurlijk nog ontzettend veel merken op de markt! Er zijn heel veel verschillende aanbieders van bitloze hoofdstellen. Via onze webshop kun je  hoofdstellen van FRA aanschaffen en een aantal van Kifrahorse, maar er zijn er nog veel meer verkrijgbaar.

Het merk Nurtural en de hoofdstellen van dr. Cook hebben helaas geen importpunt meer in Europa, wegens alle aangescherpte maatregelen. Je kunt ze wel zelf rechtstreeks uit Amerika laten komen.

Ben je op zoek naar een hoofdstel en wil je graag advies? Neem dan contact met ons op en stuur een mailtje naar info@bitloosrijden.nl